Dečija stomatologija

Prvi pregled i kontrole - Fluorisanje zuba - Zalivanje fisura - Praćenje smene zuba - Neinvazivno lečenje karijesa 

Pod dečjom stomatologijom, kao i kod odraslih, podrazumevaju se sve stomatološke grane i posebno preventivna stomatologija. U ovoj stomatološkoj grani smatramo da smo vrlo uspešni jer nam je osnovni cilj obrazovanje i pravilno usmeravanje mladih pacijenata, a kada uspostavimo dobru saradnju onda je rad vrlo jednostavan i na obostrano zadovoljstvo.

Prvi pregled
Ukoliko dete nema nikakvih problema prvi susret i pregled potrebno je obaviti po navršenoj petoj godini, kada će lekar specijalista na vreme moći da ustanovi eventualni poremećaj u rastu i razvoju zuba i vilica,kao i da sa detetom uspostavi odnos bez straha,koji je svima nama već veoma poznat.

Fluorisanje zuba
Fluorisanje zuba u ordinaciji "Gros dental" se obavlja specijalnim sredstvima koja se nanose na zube, tretman traje 30 minuta i radi se dva puta godišnje.Nakon prvog ovakvog tretmana možemo vas ubaciti u program koji će vas podsetiti kada je vreme za naredni tretman.

 

Zalivanje fisura
Ovaj potpuno bezbolan tretman obezbeđuje zaštitu od karijesa na određenim predilekcionim mestima zuba. Prilikom ove zaštite ordinacija "Gros dental" koristi najsavremenija sredstva.

Praćenje smene zuba
Pod budnim okom spec.dr. Marije Gros prati se smena zuba, blagovremeno se može otkriti bilo koja anomalija i na vreme terapijski reagovati. Više informacija : Ortopedija vilice

Neinvazivno lečenje karijesa
U ordinaciji "Gros dental" primenjujemo najnoviju svetsku metodu lečenja početnih karijesa i to preparatom koji jedini na svetu omogućava ugradnju kalcijuma (Ca) u oštećenu strukturu zuba. Tretman se sprovodi kod kuće i traje 40 dana.

Spremni za stomatološki pregled? Zakažite pregled