Oralna Hirurgija

Vađenje neizraslih zuba - Oslobađanje neizraslih zuba - Resekcija - Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa
Modelovanje koštanih struktura - Korektivna hirurgija mekih tkiva - Hirurško lečenje parodontopatije

Oralnom hirurgijom i implantologijom, u ordinaciji Gros dental bavi se spec. dr. Milan Gros. Oralna hirurgija pored vađenja zuba (normalnog i hirurškog) sadrži i brojne usluge koje su vrlo bitne u stomatološkoj praksi.

Vađenje neizraslih zuba
Ovakvim intervencijama se pristupa zbog nemogućnosti lečenja drugim metodama.

 

Oslobađanje neizraslih zuba
U ordinaciji "Gros dental" se vrše oslobađanja neizniklih zuba zbog ortodontskih potreba. Posebnom hirurškom metodom sa mogućnošću postavljanja određenih elemenata za ubrzano i pravilno usmereno nicanje tog zuba.

Resekcija
Možemo spasiti zube sa procesima i defektima koji se klasičnim metodama ne mogu uraditi, a ti zubi su nam potrebni u protetskom i funkcionalnom zbrinjavanju pacijenta.

 

Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa
Sa mekih i koštanih struktura vrši se uklanjanje svih patoloških procesa.

 

Modelovanje koštanih struktura
Hirurškom obradom koštanih delova vilica (modelovanjem, skidanjem viška ili pak nadoknadom - popunjavanjem defekata) omogućavamo pravilan i retenciono zadovoljavajući koštani greben. Takav greben mnogo lakše nosi mobilne protetske radove.

 

Korektivna hirurgija mekih tkiva
U usnoj duplji radimo razne intervencije na mekim tkivima iz ortodontskih, protetskih i estetskih razloga.

 

Hirurško lečenje parodontopatije
Jedna od najznačajnijih uloga oralne hirurgije je i lečenje parodontopatije. Uz uklanjanje procesa koji uzrokuju parodontopatiju i čišćenje džepova u određenim slučajevima, možemo vrlo uspešno nadoknaditi koštane defekte koštanim implantima (auto transplantatom ili veštački napravljenim materijalima ili njihovom kombinacijom).

Spremni za stomatološki pregled? Zakažite pregled