Ortopedija vilica

Mobilni ortodontski aktivni aparati - Funkcionalni ortodontski aparati - Fiksni ortodontski aparati - Alajneri - Kombinovane tehnike - Aparati za odvikavanje od loših navika - Ortodontski Mini implanti - Pomoć u protetici

U ordinaciji "Gros dental" probleme nepravilnosti zuba i vilica vrlo uspešno rešava spec. dr. Marija Gros. Ordinacija "Gros dental" koristi pored standardnih i najnovije svetske metode i materijale kojima se rešavaju uobičajni, a i vrlo komplikovani slučajevi. Ordinacija "Gros dental" koristi sve vrste tehnika i primenjuje ih u zavisnosti od uzrasta, problematike i mogućnosti određenog pacijenta.

Za rešavanje ovih nepravilnosti rana dijagnostika je vrlo bitna jer zahteva najjednostavnija rešenja, a preventivno delovanje sprečava nastajanje težih poremećaja. Idealan period za ranu dijagnostiku je od 5. godine do ranog školskog uzrasta.

Mobilni ortodotski aktivni aparati
Mobilni aktivni aparati su idealni za rani školski period, nisu fiksni te se mogu skidati povremeno, a sadrže različite ortdontske elemente koji se primenjuju u zavisnosti od slučaja.

Funkcionalni ortodotski aparati
Postoje različiti funkcionalni aparati kojima se u ordinaciji "Gros dental" rešavaju vrlo bitni problemi mišića i viličnog zgloba

Fiksna ortodotska tehnika
Ova tehnika nam omogućava rešavanje raznih komplikovanih nepravilnosti, i to u svim uzrastima. U ordinaciji "Gros dental" koristimo vidljive-konvencionalne, manje vidljive-estetske (staklo-keramičke), providne "INVISALIGN" i nevidljive- sa strane jezika-“INCOGNITO” (od zlata), metode za korekciju nepravilnosti položaja zuba i vilica.
www.invisalign.com
www.3m.com/3M/en_US/types-of-braces-and-treatment-us/invisible-braces

Alajneri
U ordinaciji "Gros dental"postoji mogućnost izrade mobilnih aktivnih providnih šina “INVISALIGN” za korekciju nepravilnosti zuba, “INMAN” alajnera kao i drugih sličnih metoda.

Kombinovane tehnike
Ova tehnika nam danas omogućava rešavanje raznih komplikovanih nepravilnosti, i to u svim uzrastima.

Aparati za odvikavanje od loših navika
U ordinaciji "Gros dental" posebno mesto zauzima i veliki broj pomoćnih aparata koji nam olakšavaju odvikavanje od loših navika (sisanje prsta, disanje na usta, itd ...)

 

Ortodontski Mini implanti
Ortodontski mini implanti od titanijuma koriste se u skolpu terapije ortodontskim aparatima kao pomoćni element koji se ugrađuje u kost, i služi kao oslonac za aplikaciju sile kada se želi postići dobro kontrolisano,brzo i efikasno pomeranje zuba.

Pomoć u protetici
Pored ortodontskog delovanja fiksni aparat koristimo i kao pomoćni aparat u protetici gde u određenim situacijama nalazimo estetski i funkcionalno prihvatljivija rešenja za pacijenta. Pacijentima koji su izgubili bočne zube i bili osuđeni na proteze danas se u ordinaciji "Gros dental" fiksnom tehnikom vrši pomeranje zuba i raspoređivanje po zubnom grebenu tako da pacijent dobija konačno fiksni protetski rad.

Spremni za stomatološki pregled? Zakažite pregled