Mobilna i fiksna protetika

Krunice i mostovi - Fasete - Nadogradnje - Proteze - Atečmeni - Kombinovani radovi - Bezmetalna keramika 

Protetika je grana stomatologije koja ima za cilj nadoknadu izgubljenog zuba, više zuba ili kompletnog zubnog niza, koja se može izvršiti mobilnim, fiksnim ili kombinovanim protetskim radovima.

Krunice i mostovi
Za fiksne radove u ordinaciji "Gros dental" koristi se najkvalitetnija keramika koja može u osnovi imati zlato, metal ili bezmetalne materijale. Mogu se raditi na zubima, metalnim, bezmetalnim nadogradnjama i na implantatima.

Bezmetalne fasete
Danas se u ordinaciji "Gros dental", kao i u najelitnijim svetskim ordinacijama, rade fasete od bezmetalne keramike. One se nalaze samo na prednjim stranama zuba.

Nadogradnje
Nadogradnje su vrlo bitan sastavni deo kod oštećenih zuba. Rade se od različitih materijala u zavisnosti od same vrste oštećenja, vrste krunice koja se radi preko nje i estetike.

Proteze
U ordinaciji "Gros dental" proteze se rade od kvalitetnih akrilata sa metalnom bazom (vizil) ili bez nje. Zubi koji se postavljaju u proteze su od najboljih svetskih proizvođača, mogu biti izrađeni od različitih materijala (od kompozitnih do keramičkih).

"

U ordinaciji "Gros dental" se radi kombinacija implantologije sa totalnom protezom kod svih slučajeva gde je otežana retencija totalne proteze.

Atečmeni
Atečmeni su sastavni delovi kombinovanih radova koji se ugrađuju jednim delom u krunicu ili most, a drugim delom na protezu te omogućavaju odličan prenos pritiska žvakanja i fantastičan estetski izgled, skriveni su pa se prelaz sa fiksnog rada na mobilni rad uopšte ne primećuje.

Kombinovani radovi
Kombinovani radovi su kombinacija fiksnih (krunica i mostova) i mobilnih (proteza) protetskih radova. Postoje izuzetno velike mogućnosti u načinima vezivanja i svi se primenjuju u ordinaciji "Gros dental". Ukoliko je potrebno protetske radove dovodimo u vezu sa ortopedijom vilica (pomeranje zuba, rotiranje, dizanje zagrižaja, zatvaranja nepotrebnih i ružnih prostora ili stvaranje novih potrebnih prostora) ili sa hirurgijom (implantati, produženje ili oslobađanje krunica ili korena, nivelacije grebena).

Bezmetalna keramika
Postoje različite osnove za bezmetalnu keramiku zavisno od indikacije. Pacijentima je pružena mogućnost vrhunskih estetskih rezultata uz transparenciju najpribližniju prirodnim zubima. Ne postoji metalni kor u ovakvim krunama pa se sa sigurnošću može računati na nepromenjenu boju gingive oko ruba krunice i nakon dužeg vremena. Rezultati su zadivljujući.

Spremni za stomatološki pregled? Zakažite pregled