img

Estetska stomatologija

  • Beljenje zuba
  • Estetski ispuni
  • Polomljeni zubi
  • Bezmetalna keramika
  • Bezmetalne nadogradnje
  • Bezmetalne fasete
  • Ukrasi na zubima

Beljenje zuba

logo

Danas je beljenje zuba postala priznata profesionalna procedura. Moguće je beleti sve prirodne zube,vitalne i devitalizovane. U ordinaciji "Gros dental" primenjujemo različite tehnike beljenja zuba.

1) Tehnika beljenja u samoj ordinaciji - tretman traje jedan sat,a koriste se materijali koji su u svetu priznati kao najbolji i kojima se postiže trenutno izbeljivanje sa produženim dejstvom.
2) Kućna tehnika-u ordinaciji Vam se napravi posebna" guma za zube" a dobijete materijal-gel koji koristite kod kuće te već u periodu od jednog meseca dolazi do promene boje.
3) Kombinacija obe tehnike

Izbor tehnike zavisi od želje pacijenta i prebojenosti zuba.

Estetski ispuni

Dugogodišnji rad i iskustvo ordinacije "Gros dental" u ovoj oblasti su pokazali da je pored najbitnijeg faktora-- našeg rada, drugi najbitniji faktor- kvalitet materijala koji se koristi. U ordinaciji "Gros dental" se koriste najkvalitetniji danas poznati svetski materijali i to nam pruža nesagledive mogućnosti.

Bezmetalna keramika

Postoje različite osnove za bezmetalnu keramiku. U zavisnosti od indikacija koje postoje u određenom slučaju, zavisi i vrsta "kapice" za bezmetalnu keramiku.

"Kapica" za prednje zube je najtanja sa mogućnošću za najbolju transpareciju. Tehnička izrada takvih kapica se vrši u Švedskoj.

Estetski kočići

Estetki kočići su vrlo bitni bilo da se nalaze ispod metalne ili bezmetalne keramike,jer obezbeđuju nevidljivost metala kroz krunicu ili kroz meka tkiva, a time i prirodnu boju mekih tkiva, kao i prirodniju i transparentniju boju krunice.

Bezmetalne fasete

Postoje različite osnove za bezmetalnu keramiku. U zavisnosti od indikacija određujemo i vrstu "kapice" za bezmetalnu keramiku.