img

Oralna hirurgija

  • Vađenje neizraslih zuba
  • Oslobađanje neizraslih zuba
  • Resekcija
  • Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa
  • Modelovanje koštanih struktura
  • Korektivna hirurgija mekih tkiva
  • Hirurško lečenje parodontopatije
logo Oralnom hirurgijom i implantologijom, u ordinaciji "Gros dental" bavi se dr Milan Gros. Oralna hirurgija pored vađenja zuba (normalnog i hirurškog) sadrži i brojne usluge koje su vrlo bitne u stomatološkoj praksi.

Vađenje neizraslih zuba
Ovakvim intervencijama se pristupa zbog ne mogućnosti lečenja drugim metodama.

Oslobađanje neizraslih zuba

U ordinaciji "Gros dental" se vrše oslobađanja neizniklih zuba zbog ortodontskih potreba. Posebnom hirurškom metodom sa mogućnošću postavljanja određenih elemenata za ubrzano i pravilno usmereno nicanje tog zuba.

Resekcija
Možemo spasiti zube sa procesima i defektima koji se klasičnim metodama ne mogu uraditi, a ti zubi su nam potrebni u protetskom i funkcionalnom zbrinjavanju pacijenta.


Uklanjanje cista i ostalih patoloških procesa
Sa mekih i koštanih struktura vrši se uklanjanje svih patoloških procesa.

Modelovanje koštanih struktura
Hirurškom obradom koštanih delova vilica (modelovanjem, skidanjem viška ili pak nadoknadom - popunjavanjem defekata) omogućavamo pravilan i retenciono zadovoljavajući koštani greben. Takav greben mnogo lakše nosi mobilne protetske radove.

Korektivna hirurgija mekih tkiva
U usnoj duplji radimo razne intervencije na mekim tkivima iz ortodontskih, protetskih i estetskih razloga.

Hirurško lečenje parodontopatije
Jedna od najznačajnijih uloga oralne hirurgije je i lečenje parodontopatije. Uz uklanjanje procesa koji uzrokuju parodontopatiju i čišćenje džepova u određenim slučajevima, možemo vrlo uspešno nadoknaditi koštane defekte koštanim implantima (auto transplantatom ili veštački napravljenim materijalima ili njihovom kombinacijom).