img

Dečija stomatologija

  • Prvi pregled i kontrole  
  • Fluorisanje zuba  
  • Zalivanje fisura 
  •  
  • Poliranje zuba 
  • Praćenje smene zuba  
  • Estetski ispuni  
  • Neinvazivno lečenje karijesa
logo Pod dečijom stomatologijom, kao i kod odraslih, podrazumevaju se sve stomatološke grane i posebno preventivna stomatologija. U ovoj stomatološkoj grani smatramo da smo vrlo uspešni jer nam je osnovni cilj obrazovanje i pravilno usmeravanje mladih pacijenata, a kada uspostavimo dobru saradnju onda je rad vrlo jednostavan i na obostrano zadovoljstvo.

Prvi pregled
Ukoliko dete nema nikakvih problema prvi susret i pregled potrebno je obaviti po navršenoj petoj godini, kada će lekar specijalista na vreme moći da ustanovi eventualni poremećaj u rastu i razvoju zuba i vilica,kao i da sa detetom uspostavi odnos bez straha,koji je svima nama već veoma poznat.  

Fluorisanje zuba
Fluorisanje zuba u ordinaciji "Gros dental" se obavlja specijalnim sredstvima koja se nanose na zube, tretman traje 30 minuta i radi se dva puta godišnje. Sredstva koja se piju moraju biti ordinirana od strane stomatologa jer su određeni vremenski period i doze koje se koriste.  

Zalivanje fisura
Ovaj potpuno bezbolan tretman obezbeđuje zaštitu od karijesa na određenim predilekcionim mestima zuba.Prilikom ove zaštite ordinacija "Gros dental" koristi najsavremenija sredstva.  

Poliranje zuba
Pored uobičajnih metoda čišćenja i uklanjanja mekih naslaga,u ordinaciji "Gros dental" koristi se poseban aparat koji pod pritiskom i posebnim praškom polira zube.

Praćenje smene zuba
Pod budnim okom dr Marije Gros prati se smena zuba, blagovremeno se može otkriti bilo koja anomalija i na vreme terapijski reagovati. Više informacija : Ortopedija vilice  

Estetski ispuni
Dugogodišnji rad i iskustvo ordinacije "Gros dental" u ovoj grani su pokazali da pored našeg rada kao najbitnijeg faktora postoji i drugi najbitniji factor- kvalitet materijala koji se koriste. U ordinaciji "Gros dental" se koriste najkvalitetniji svetski materijali koji nam danas pružaju nesagledive mogućnosti.

Neinvazivno lečenje karijesa
U ordinaciji "Gros dental" primenjujemo najnoviju svetsku metodu lečenja početnih karijesa i to preparatom koji jedini na svetu omogućava ugadnju kalcijuma (Ca) u oštećenu strukturu zuba. Tretman se sprovodi kod kuće i traje 40 dana.